MARDİN-ŞANLIURFA-GÖBEKLİTEPE

MARDİN-ŞANLIURFA-GÖBEKLİTEPE

18-20 EKİM & 01-03 KASIM
Tur Tarihi: 18.10.2024 | Fiyat: 3950 TL

NAKIŞLI TAŞLAR DİYARINA YOLCULUK
MARDİN - DARA ANTİK KENT – ŞANLIURFA – GÖBEKLİTEPE    

Mardin, Dara Antik Kent, Göelitepe’nin ruhunu hissetmek ve benzersiz kültürüyle tanışmak istersen karış karış gezeceğiniz bu turda yerini ayırt!    

TUR TARİHLERİ: 18-20 EKİM – 01-03 KASIM                           

1.GÜN / CUMA
24:00 Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyum önünden,
00:30 Tarsus Nusrat Mayın Gemisi karşısından hareket.
01:00 Adana Duygu Cafe karşısından hareket ederek yolculuğumuza başlıyoruz.

2.GÜN / CUMARTESİ
Sabah erken saatlerde Mardin varış. Sabah kahvaltımızın ardından Müze Kent Mardin gezimize başlıyoruz. Mardin’de ilk durağımız, Kasımiye Medresesi, Ulu Cami gezisi sonrası Mardin’in tarihi dokusunu, atmosferini ve otantik çarşısını geziyor ve tadını çıkartıyoruz. Renkler ve sesler cümbüşü olan şehirlerin prensesi Mardin’in büyülü sokakları bizleri kısa bir süreliğine bu dünyadan kopartıp eski zaman masallarına ortak ediyor sonrasında Dinler ve Dillerin Başkenti olarak bilinen binlerce yıllık geçmişiyle ve bozulmamış tarihi dokusuyla geçmişe ışık tutan Deyrulzafaran Manastırı’na gidiyoruz. Deyrulzafaran Manastırı gezimizde Kilise, Tıp Okulu, Sin Tapınağı, Vaftizhane ve Kutsalların Kutsalı anlamına gelen Kuduskudsin (Patriklerin Mezarlığı) bölümlerini ziyareti ediyoruz sonrası Mezopotamya'nın Efes'i olarak bilinen, kaya içine oyulan yapılardan oluşan ve geniş bir alana yayılan Dara Antik Kenti’ne geliyoruz. Kent içinde kilise, saray, çarşı, zindan, tophane ve su bendi kalıntıları görüyoruz, ardından Şanlıurfa hareket. Konaklama yapacağımız Nevali Hotel’e varış ve yerleşme. Dileyen misafirlerimizle birlikte ekstra Sıra Gecesi Eğlencesi eşliğinde akşam yemeği alacağız. Eğlence sonrası otel dönüş ve dinlenme.

3.GÜN / PAZAR
Uyandırma ve kahvaltı sonrası 08.30 Otelden ayrılış.M.Ö.11 yy. da kullanılan Dünyada bilinen en eski mabedinin bulunduğu Göbeklitepe ‘ye gidiyoruz. Göbeklitepe ziyaretimizin ardından Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ne gezisi. Ardından Hz. İbrahim için yakılan ateşin küllerinden meydana geldiğine inanılan kutsal balıkların bulunduğu Balıklı Gölü ve Ayn Zeliha Gölünü, İbrahim Aleyhi selamın doğduğu mağara ve Mevlit Halil Camii gezilerimizi yapıyoruz. Bedesten Çarşısında alışveriş için serbest zaman sonrasında 17:00 Mersin hareket.

FİYATA DAHİL HİZMETLERİMİZ
Şanlıurfa 5* Nevali Hotel’de 1 Gece Konaklama
Otelde sabah kahvaltısı (açık büfe)
Seyahat sağlık sigortası
Rehberlik
Ulaşım
Seyahat sırasında araç içi ikramlar (sıcak, soğuk)

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ
İlk gün alınacak sabah kahvaltısı
Öğle yemekleri
Sıra Gecesi akşam yemekli
Müze ve ören yeri girişleri
Ekstra yiyecek ve harcamalar (Otelde minibar, telefon, içecekler)

 

GEZİ ÜCRETİ                          

KİŞİ BAŞI FİYAT                                          

3.950 TL

TEK KİŞİLİK ODA

 950 TL