NAKIŞLI TAŞLAR DİYARINA YOLCULUK

NAKIŞLI TAŞLAR DİYARINA YOLCULUK

06-07-08-09 MAYIS & 2 GECE 3 GÜN
Tur Tarihi: 6.05.2024 | Fiyat: 6000 TL

 

NAKIŞLI TAŞLAR DİYARINA YOLCULUK

DİYARBAKIR - BATMAN - MİDYAT - MARDİN – ŞANLIURFA – GAZİANTEP

Diyarbakır, Midyat, Mardin ruhunu hissetmek ve benzersiz
kültürüyle tanışmak istersen karış karış gezeceğiniz bu turda yerini ayırt!!!!      
                              

1.GÜN / 06 MAYIS PAZARTESİ
21:30 Mersin Millet Bahçesi önünde buluşma,
22:05 Tarsus Nusrat Mayın Gemisi karşısından,
23:15 Adana Duygu Cafe önünden hareket.

2.GÜN / 07 MAYIS SALI
Sabah erken saatlerde Diyarbakır’a varış. Artukoğulları döneminden beri bölgenin en önemli şehirlerinden olan Diyarbakır gezimize Anadolu’nun ilk, İslam Âlemi’nin 5. Harem-i Şerif’i olan Ulucami gezimizle başlıyoruz. İçerisinde taş işçiliği ve ahşap boyama sanatlarının ince zevklerini görebileceğiniz bu güzel eseri gezdikten sonra “ yaş otuz beş, yolun yarısı eder ” şiiriyle tanıdığımız Diyarbakırlı Şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evini ziyaret ediyoruz. Her mevsim için ayrı kullanım alanları yaratılan bu güzel evde bölge sivil mimarisinin ince örneklerini görerek buradaki gezimizin ardından Dört Ayaklı Minare Camii, sonrasında On Gözlü Köprüyü 
fotoğraflıyoruz ardından Batman hareket. Batman’da öğle yemeğimizi alıyoruz ardından Ilısu Barajı’nın suları altında kalan Hasankeyf uzaktan görerek Midyat hareket. Mor Gabriel olarak da bilinen Deyr-ül Umur Manastırı ziyaretimiz. Manastır içinde Meryamana, Resüller, Kırk Şehit, Mar Şumuel, Mar Şemun adlarıyla anılan ibadethaneler, rahiplerin yaşama ve ibadet etme alanları, lahit ve mezarlık bölümü bulunuyor.
Mar Gabriel, aynı zamanda Süryani Kilisesi tarafından Piskoposluk merkezi olarak da kullanılan bu manastırı gezdikten sonra Midyat Kent Merkezine hareket ediyoruz. Sıla Dizisi olmak üzere birçok diziye ev sahipliği yapan Devlet Konukevi’ni ve Gümüşçüler Çarşısını geziyoruz. Gümüşün işlenerek sanata dönüştürüldüğü çarşı merkezinde serbest zaman veriyoruz.
18:00 Midyat’ta konaklama yapacağımız otelimize varış ve yerleşme
20:00 Otelde Akşam yemeği ve konaklama

3.GÜN / 08 MAYIS ÇARŞAMBA
Uyandırma ve kahvaltı sonrası 08:30 Otelden ayrılış. Müze Kent Mardin gezimize başlıyoruz. Mardin’de ilk durağımız Kasımiye Medresesi, Ulu Cami gezisi sonrası Mardin’in tarihi dokusunu, atmosferini ve otantik çarşısını geziyor ve tadını çıkartıyoruz. Renkler ve sesler cümbüşü olan şehirlerin prensesi Mardin’in büyülü sokakları bizleri kısa bir süreliğine bu dünyadan kopartıp eski zaman masallarına ortak ediyor. Ardından Dara Antik Kenti’ni görmek üzere Dara Köyü’ne yola çıkıyoruz. Mağara evleri, sarnıçlarını, nekropol alanını görüyor, yemyeşil sarmaşıkların altında yöreye özgü buz gibi naneli ayranının tadına baktıktan sonra Dara Köyü’nden ayılıyoruz, Şanlıurfa’ya hareket. M.Ö.11 yy. da kullanılan Dünyada bilinen en eski mabedinin bulunduğu Göbeklitepe ‘ye gidiyoruz. 
Göbeklitepe ziyaretimizin ardından Şanlıurfa hareket. Şanlıurfa konaklama yapacağımız otelimize varış ve yerleşme sonrasında dileyen misafirlerimizle birlikte ekstra Sıra Gecesi Eğlencesi eşliğinde akşam yemeği alacağız. Eğlence sonrası otel dönüş ve dinlenme.

4.GÜN / 09 MAYIS PERŞEMBE 
Uyandırma ve kahvaltı sonrası 08:30 Otelden ayrılış. Ardından Hz. İbrahim için yakılan ateşin küllerinden meydana geldiğine inanılan kutsal balıkların bulunduğu Balıklı Gölü ve Ayn Zeliha Gölünü, İbrahim Aleyhi selamın doğduğu mağara ve Mevlit Halil Camii gezilerimizi yapıyoruz. Bedesten Çarşısında alışveriş için serbest zaman sonrasında Tarihi Romalılar dönemine kadar uzanan bir kısmı sular altında kalan Halfeti’ye gidiyoruz. Halfeti’de tekne turu ile üç yanı baraj gölü ile çevrilmiş olan Rumkale ve sular altında kalmış bir kentin kalıntıları göreceğiz. Ardından Gaziantep hareket. Gezimiz öncesi öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrasında Kültür yolu üzerinde bulunan Gaziantep Kalesi, Tarihi Bedesten Çarşıları ve Pasajları serbest zaman veriyoruz. Salça - Yöresel Baharat - Yemeni - Bakır gibi ürünlerin satıldığı çarşıları gezebilirsiniz. Tahmis Kahvesi veya Tarihi Kır Kahvesi’nde Menengiç Kahvesi ile yorgunluğunuzu atabilirsiniz. 18:00 Mersin hareket. 22:00 Mersin varış ve başka bir gezide buluşmak üzere vedalaşma.

FİYATA DAHİL HİZMETLERİMİZ
Midyat  Royal Hotel’de 1 Gece konaklama
Otel’de sabah kahvaltısı ve akşam yemeği
Şanlıurfa Manici veya Dedeman Hotel’de 1 Gece konaklama
Otel’de sabah kahvaltısı
Seyahat sağlık sigortası
Rehberlik
Ulaşım
Seyahat sırasında araç içi ikramlar (sıcak, soğuk)

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLERİMİZ
Öğle yemekleri
Müze ve ören yeri girişleri
Ekstra yiyecek ve harcamalar (Otelde minibar, telefon, içecekler)

GEZİ ÜCRETİ                         

KİŞİ BAŞI FİYAT                                          

 6.000 TL