TUNCELİ-ELAZIĞ-DİYARBAKIR

TUNCELİ-ELAZIĞ-DİYARBAKIR

30 MAYIS-02 HAZİRAN & 24-2
Tur Tarihi: 30.05.2024 | Fiyat: 5900 TL

DİVRİĞİ – KEMALİYE - ELAZIĞ – TUNCELİ – DİYARBAKIR

ELAZIĞ HİLTON HOTEL'DE 2 GECE KONAKLAMA 

1.TUR: 30-31 MAYIS - 01-02 HAZİRAN 2024
2: TUR: 24-25-26-27 EKİM 2024 

1.GÜN / PERŞEMBE
22:00 Mersin Millet Bahçesi (Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumundan) hareket.
22:30 Tarsus Nusrat Mayın Gemisi karşısından;
23:15 Adana Duygu Cafe karşısından hareket ederek yolculuğumuza başlıyoruz.

2.GÜN / CUMA
Yol üzeri tesislerde alacağımız sabah kahvaltısı molası ardından sabah saatlerinde Divriği varış.Divriği denince akla ilk gelen şey Ulu Camii’dir. Başka örneği olmayan, mimarının tek eseri ve neredeyse Anadolu ve yakın Asya'nın tüm medeniyetlerinden izler taşıyan ayrıca UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bu muhteşem eseri ziyaret edeceğiz. Şu anda restorasyon çalışmaları devam ettiği için içini gezemeyeceğiz. Ardından Kemaliye hareket. Kemaliye ilçe merkezine  geçiyoruz Amerika’da bulunan Grand Kanyonun ardından Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olarak bilinen Karanlık Kanyon’da yapacağımız Tekne turu (Karanlık kanyonda su seviyesine göre tekne turu yapılabiliyor. Ekstra) ve 132 yılda tamamlanan Taş Yol ve tünellerde yapacağımız Jeep turu sonrası Dut ve cevizin  dövülerek yapıldığı Lök Tatlısı (dövmeç), Beşateş, Pekmez ve Bal gibi şifalı ürünlerin satışının yapıldığı Lökhane’ye uğrayıp, Kemaliye evlerini gördükten Elazığ hareket. Konaklama yapacağımız Hilton Hotel varış ve yerleşme. Akşam yemeği ve dinlenme.

3.GÜN / CUMARTESİ
Otelimizde alacağımız  sabah kahvaltımızın ardından Tunceli gezimize başlıyoruz. Keban Baraj Gölü kıyısında feribota binerek, bir ada üzerinde bulunan Pertek Kalesi'ni panoramik olarak görebileceğimiz kısa yolculuk sonrasında Tunceli kent merkezinde Cem Evi, Seyit Rıza Parkında kahve molası, Ana Fatma ziyareti ardından Ovacık ilçesine hareket. Munzur Gözeleri gezisi ardından Ovacık ilçe Merkezine hareket ederek. Ovacık'ta yöresel lezzetlerden oluşan öğle yemeği sonrası Ovacık ilçe belediyesine gidiyoruz, dileyen misafirlerimiz yöresel ürün alışverişi yapabileceği Tarım satış kooperatifindeki serbest zaman ardından, Elazığ hareket. Hilton Hotel’e varış ve yerleşme. Akşam yemeği ve dinlenme.

4.GÜN / PAZAR
Otelimizde alacağımız  sabah kahvaltımızın ardından otelden ayrılış. M.Ö.20.yy dan kalıntılar bulunan Harput Antik Kenti’ne varıyoruz. Anadolu’da çokça bulunan Ulu Camilerden ilki olan Harput Ulu Cami - Harput Kalesi Arap Baba Türbesi - Cimşit Hamamı - Kurşunlu Camii gezi sonrası Diyarbakır hareket. Diyarbakır gezimize başlıyoruz. Artukoğulları döneminden beri bölgenin en önemli şehirlerinden olan Diyarbakır gezimize Anadolu’nun ilk, İslam Âlemi’nin 5. Harem-i Şerif’i olan Ulucami gezimizle başlıyoruz. İçerisinde taş işçiliği ve ahşap boyama sanatlarının ince zevklerini görebileceğiniz bu güzel eseri gezdikten sonra “ yaş otuz beş, yolun yarısı eder ” şiiriyle tanıdığımız Diyarbakırlı Şair Cahit Sıtkı Tarancı Müze Evini ziyaret ediyoruz. Her mevsim için ayrı kullanım alanları yaratılan bu güzel evde bölge sivil mimarisinin ince örneklerini görerek buradaki gezimizin ardından Dört Ayaklı Minare Camii, sonrasında On Gözlü Köprüyü 
fotoğraflıyoruz ardından 15:00 Mersin hareket. Gece saatlerinde Mersin varış ve başka bir gezide buluşmak üzere vedalaşma.

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER  
> Elazığ Hilton Hotel’de 2 gece konaklama
> Hotel’de 2 sabah kahvaltısı ve akşam yemeği                                                
> Feribot ücreti                              
> Seyahat sağlık sigortası
> Rehberlik hizmeti
> Seyahat sırasında araç ikramlar (sıcak-soğuk)
> Ulaşım                                                                                        

FİYATA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER                                
> Öğle yemekleri
> Müze ve Ören yeri girişleri
>Tekne ve Jeep turları

GEZİ ÜCRETİ

KİŞİ BAŞI FİYAT 

5.900 TL

07/12 YAŞ İLAVE YATAK     

4.600 TL

02/06 YAŞ İLAVE YATAK

3.000TL

TEK KİŞİLİK ODA FARKI

1.700 TL

     

GEZİ NOTLARIMIZ
Katılımlarda kesin rezervasyonlarınızı 2.000 TL ön ödemeli alarak yapabilmekteyiz.
Kayıt yaptıranlar acentamızın genel koşullarını kabul etmiş sayılır.